Breng handbal weer naar de scholen!

Ook dit seizoen biedt het NHV ondersteuning bij het werven van de jongste jeugd (4 t/m 8 jarigen).
Het project Handbalkids komt met een nieuw concept waar verenigingen eenvoudig aan deel kunnen nemen: Goalcha!

Met Goalcha brengen we handbal weer naar de scholen en laten we zowel de docenten als de kinderen zien dat je overal kan handballen! Op straat, het schoolplein, tijdens de gymles etc. Het enige wat je nodig hebt is een Goalcha bal en de creativiteit van kinderen.

Wat is Goalcha?
Goalcha is voortgekomen uit het Streethandball en is bedacht om het handballen te vereenvoudigen, zodat iedereen kan deelnemen. De lastige elementen van het traditionele handbal zijn in dit spel weggelaten. De spelers hoeven geen handbalervaring of technische vaardigheden te hebben en lichaamsgrootte maakt ook geen verschil.
Alles draait om de Goalcha bal!

De eerste helft van het seizoen ligt de focus op het kennismaken met Goalcha. We organiseren ‘train de trainer’ clinics, verzorgen (les)materiaal en kijken samen naar de mogelijkheden per vereniging. Wanneer jullie Goalcha eigen hebben gemaakt gaan we het in de praktijk brengen!
Aan het einde van het seizoen sluiten we af met een Goalcha Streethandball dag waar jong en oud welkom is.

Wat bieden we nog meer:
Het NHV ondersteunt ook bij het opzetten van kabouterspelfeesten en F-jeugd toernooien. Dit zijn activiteiten die goed inzetbaar zijn om nieuwe leden kennis te laten maken met handbal en vervolgens te binden aan je club!

Verder ondersteunen we met (promotie)materialen en het samenbrengen van verenigingen met dezelfde ambities.

Meer informatie en/of deelnemen?
Stuur een mail naar Jeugdhandbal@handbal.nl of klik hier